Utforska Taormina på Sicilien

Utforska Taormina på Sicilien under sensommaren, den italienska ön håller hög temperatur in på oktobers början så här kan man förlänga sommaren.

taormina-sicilien-italien-travelgrip

Taormina är en mysig liten stad, oändligt vackert belägen högt över havet med utsikt. Pittoresk men ändå lite exklusiv. Lite som Sveriges ”Båstad”. Här finns gamla kyrkor och en anspråkslös gammal katedral av sten.För en stund av lugn rekommenderas parken Giradino Pubblico som har vackra byggnader och fantastisk utsikt mot Giardini Naxosbukten.

Ät gott på Da Nino i Taormina, Via L.Pirandello 37, 98039 Taormina. Litet, gemytligt, anspråkslöst, underbar service och helt fantastisk mat och prisvärt!

Bo på Hotel Sirius, Via Guardiola vecchia, 34 Taormina. Sviterna har enorm terrass och utsikt över havet. Hotellet har bra läge, lugnt och utan störande trafik, nära centrum. Det tar ungefär 5-10 att gå till huvudgatan från hotellet.

Alldeles i närheten av Taormina kan man vid en utsiktsplats se byn Castelmola där delar av filmen Gudfadern spelades in och den har bevarats helt intakt sedan dess. Hyr bil vid flygplatsen och utforska ön samt se vulkanen Etna på nära håll, berget ligger ungefär en och en halv timme från Taormina. Ön är bergig och utmärkt för vandring.

Stränder

Sola kan man göra på ett flertal stränder, räkna med att det är fler som säker sig till havet så det blir kanske inte helt ostört.

  • Isola Bella, vackert belägen en liten halvö. Isola Bella, 98039 Taormina
  • Playa Sole Luna, Via Lungomare 1, Taormina.
  • Lido Copacabana, en privat strand där du betalar för solbädd. Lungomare, Fraz. Mazzeo, 98039 Taormina
  • Lido Mazzaro, stenstrand nära Taormina.

etna

Ta sig till Taormina

Att ta sig till Taormina kan vara lite krångligt, flyg till Catania Fontanarossa som är närmsta stad med flygplats. Hit går Norwegian direktflyg vissa dagar i veckan under sommarmånaderna.

Om du kan tänka dig byte efter vägen kan du flyga med Alitalia, Germanwings, Air Berlin, Lufthansa och Air Malta.

Sicilien-italien-travelgrip

Karta till Etna