USA:s östkust lämpar sig för sol och bad

Kanske inte många tror det men USA:s östkust lämpar sig för sol och bad under sommarhalvåret. Om du vill kombinera New York med solresa så går det alldeles utmärkt, dels finns det flera hotell på Manhattan som har pool men det är också oerhört smidigt att hyra bil och åka på roadtrip i USA. Här samlas tips om kombinationsresa sol och bad med några av USA:s storstäder.

New York med omnejd

Brighton Beach söder om Brooklyn är en strandremsa med strandpromenad som endast ligger ungefär 45 minuter (med kollektivtrafik) från Manhattan. den ligger på halvön Coney Island som också inhyser nöjesfält bäst lämpat för barn. Perfekt att åka till över dagen!

Long Beach ligger en och halv timme med bil från Manhattan och är en stor och välbesökt strand och strandpromenad. Är du riktigt sugen på att kombinera Manhattan med sol och bad kan du checka in på det trevliga (men dyra) hotellet Allegria (som betyder glädje på spanska) i Long Beach och spendera ett par dagar här i lugnet.

Central ParkManhattan är en gigantisk park med flera gräsmattor där folk ligger med sina filtar och har det skönt i solen. Det saknas dock badmöjligheter men är perfekt för picknick.

Central-Park-New-York-travelgrip

Spendera ett par dagar i Washington

Att spendera ett par dagar i Washington rekommenderas. Staden är promenadvänlig och har många museum och historiska monument. Därtill är DC betydligt renare än exempelvis NY, det märks att det är en huvudstad och att presidenten bor här. Spana in tipsen i inlägget Weekendresa till Washington hos TravelGrip.se.

Washington-reflection-pool-travelgrip-301

Roadtrip längs östkusten i USA

TravelGrip genomförde under augusti 2014 en roadtrip på USA:s östkust, med utgångspunkt New York och destinationer som Woodbury Outlet mall, Amish Country i Pennsylvania och Washington. Läs mer på TravelGrip.se för detaljerade tips.

USA-ostkust-sol-och-bad-travelgrip

Florida är ett säkert kort

Om du vill resa andra tider på året än under sommarmånaderna kan du åka till Florida. Denna delstat ligger längst söderut längs USA:s östkust och har behagligt klimat även vintertid. Många svenskar åker hit över jul och nyår eftersom det endast är 10 timmars direktflyg med Norwegian till Fort Lauderdale.