Upplev en fashionabel fikastund i Wien

I Österrike fikar man gärna och ofta på café eller konditori så under besök här upplev en fashionabel fikastund i Wien. På de mest anrika wienerkaféerna är det bordsservering som gäller, av personal i unison uniform, och många av bakelserna är hembakade. I Wien är det viktigt att gästen känner sig välkommen och bekväm och därför serveras man ett glas vatten direkt vid ankomst och detta glas fylls på allteftersom, en riktigt fin touch!

Klassiska Caféer och Konditorier i Wien

Wienerkafé är en österrikisk kulturinstitution som skapats efter att man haft kaféer i Wien sedan slutet av 1600-talet. Dessa institutioner har genom tiderna alltid värnat om gästerna och många ställen vill se sig som ett andra vardagsrum för sina besökare.

  • Gerstner grundades som konditori redan 1847 och har varit hovleverantör tack vare hög service och goda bakelser. De har flera filialer och i centrum ligger ett café längs shoppinggata Kärntnerstrasse. Sommartid har man här även uteservering.
  • Café Central är ytterligare ett anrikt kafé, det öppnade 1860 och ligger i en supervacker lokal nära u-bahn Herrengasse bakom Hofburg i de centrala delarna av Wien.
  • Café Hawelka är ett väl omnämnt kafé som besöks av både invånare och turister, det har besökts av många kända personligheter genom tiderna sedan de öppnade 1939.
Weekend-i-Wien-Gerstner-TravelGrip-1

Weekend-i-Wien-Gerstner-TravelGrip-2

Weekend-i-Wien-Gerstner-TravelGrip-3

Weekend-i-Wien-Gerstner-TravelGrip-5

Weekend-i-Wien-Gerstner-TravelGrip-7

ANNONS:Kommentera