Stränderna på Teneriffa

Variationen är stor bland stränderna på Teneriffa, du kan finna allt från sandfärgad finkornig strand till mörkgrå lavasand runt om på Kanarieöarnas största ö. Till Teneriffa kan man ta sig med charter eller reguljärt, flyger man charter inklusive hotell så stannar man vanligen vid hotellets pool men MinSolresa.se kan verkligen rekommendera utflykt till ett par olika stränder!

Stränderna på Teneriffa

Playa de Las Americas

Den största turiststranden på ön, ligger i södra delarna av ön och härifrån kan man kanske få en skymt av vulkanen Teides topp. det finns solsängar med parasoll att hyra men de går åt snabbt på förmiddagarna, så medtag egen handduk eller sarong utifall det behövs.

Playa-de-las-Americas-Teneriffa

Playa Honda

Playa Honda ligger ihop med Playa de Las Americas, och sträcker sig lite längre norrut från den ovan. En del av stranden har lite klippblock i havet och drar upp mycket vågor vilket utnyttjas av surfare.

Playa-Honda-Teneriffa

Playa Abama

Playa Abama är en lugn och liten anlagd strand längre norrut från turiststränderna i södern. Intill ligger lyxhotellet Ritz-Carlton. Man kan antingen åka bil, linbana eller Ritz-tåg ner till stranden eller gå nedför de långa trapporna från änden av hotellområdet. det finns en stor allmän parkering vid entrén till hotellet.

Denna plats passar också ypperligt till att skåda solnedgången, det finns en restaurang nära kustlinjen – El Mirador.

Playa-de-Abama-Ritz-Carlton-Teneriffa

Karta till Abama:

Läs också: Åka på utflykt till Los Gigantes och Masca