Roadtrip i Frankrike

Åk på en roadtrip i Frankrike och kombinera med sol och bad längs med Atlantkusten. Frankrike är fantastiskt på sommaren, här finns gott vin och underbar mat även i oansenliga små byar. Flyg ner till Paris med exempelvis Norwegian och hyr bil på plats så får du ut så mycket som möjligt av Frankrike. Ska man bila från Sverige tar det ett par dygn extra enkel väg.

France 06

Sevärdheter i Normandie

Normandie är en stor region väster om Paris, längs Atlantkusten och Engelska kanalen mittemot England och är utmärkt att utforska genom roadtrip. Normandie är känt för drycken Calvados och såklart för sin historia i Andra Världskriget. Det finns flera kyrkogårdar för stupade soldater runtom regionen efter invasionen och spår från kriget är kvar. Är du intresserad av historia är denna region sannerligen värt ett besök.

Läs mer i TrevelGrips Normandie-guide.

bunker-normandie-travelgrip

Klostret Mont St Michel i gränslandet Normandie och Bretagne

Klostret är ansett en av Frankrikes mest sevärda byggnader, det ligger högt placerat på ett berg på en halvö precis utanför kusten i Atlanten. Med tidvattnet kan berget transformeras till en ö i och med att tidvattnet täcker landet mellan halvön och fastlandet. Platsen sägs besökas av runt 3 miljoner besökare årligen!

normandie-bretagne-frankrike-roadtrip

Njut av Ostron i Bretagne

Längs kusten finns flera fiskebyar och hamnstäder, i Cancale kan man köpa färska ostron direkt från odlaren, de serverar dig Ostronen tillsammans med en citronbit och du kan slå dig ner vart helst du vill och njuta. Verkligen något för finsmakaren!

Cancale som är känd som Bretagnes Ostronhuvudstad, förutom att sitta längs kajen och njuta av ostron serveras dessa utsökta mumsbitar även längs restaurangstråket vid havet.Ett dussin ostron av typen No 2 kostar omkring 10 € på restaurang, de serveras med citron.

Besök också Riec-sur-Bélon, i dess å Belon finner man ostronsorten The European Flat.

bretagne-cancale-ostron-oysters-travelgrip

ostron-frankrike-travelgrip- (3)

Karta till Belon.

Sagoön Île-de-Bréhat

Île-de-Bréhat är en ö i skärgården i Bretagne, ön är mycket mångsidig och är sagolik med klippor, hav, växtlighet och kända fyrar. Läs mer på den engelska sajten BrittanyTourism.com.

KARTA till Île-de-Bréhat