Krabi i Thailand

Krabi i Thailand är en region med mycket turism, här ligger turistorten Ao Nang och den kända svenskön Koh Lanta dit många svenskar flyttar. På Koh Lanta finns svensk skola och svensk mat!

Kuststaden Ao Nang

Ao Nang är livligt, men inte lika trångt som städerna i Phuket. Stranden är inte Thailands bästa men kan duga fint ett par dagar. Vill du ha finare stränder får du ta en båt till Railay Beach, det tar knappt en kvart med en klassisk long tail båt.

I Ao Nang finns flera typer av restauranger, förutom det inhemska köket finner du allt från köttställen till caféer. På större hotell finns restaurangen och massagesängar inom hotellområdet, men det erbjuds såklart också massage på stranden i en hydda.

ao-nang-strand-minsolresa

KARTA

Visa större karta

Boenden i Ao Nang

  • Ananta Burin Resort är ett trevligt och välstädat hotellkomplex med massagebäddar alldeles intill poolen. Här anordnas även julmiddag och nyårsmiddag.
  • Det kryllar av klassiska bungalow boenden, sök på Hotels.com för att hitta ditt drömboende!

ao-nang-hotell-minsolresa

Ön Koh Lanta

Ta en åktur till södra delen av ön för att vandra i djungeln och svinga i lian i ett trekkingspår. Håll ögonen öppna efter vilda djur! Fortsätt därefter turen till Old Town, en gammal stad byggd på pålar i havet.

I öns största stad Saladan finns flera prisvärda matställen, runtom på öns stränder finns dessvärre begränsat utbud. Om du gillar seafood rekommenderas ett besök på restaurangen Lanta Seafood i Saladan, välj ut de läckerheter från havet du vill äta just ikväll, du får dem tillagade med de tillbehör du önskar.

Välj att bo i närheten av Saladan om du gillar uteliv eller längs västra stranden strax söder om Saladan om du vill njuta av havet. Besök den livliga stranden Klong Dao 5 km från Saladan. Mer tips finns på Lanta-Islands.com.


old-town-koh-lanta-minsolresa

lanta-seafood

travelgrip-get-a-grip