Charter till Oman

Res charter till Oman med svenska researrangören Solresor, ett annorlunda resemål. Solresor erbjuder charter till staden Salalah i södra Oman. Man får visum vid passkontrollen i Oman, se bara till att passet är giltigt i minst 6 månader från inresedagen till Oman, mer info om visum till Oman på OAMC.

På många platser måste kvinnor täcka axlar och knän.

travelgrip-arab-emiraten-oman- (16)

Äventyr i Oman

Här kan man passa på att rida kamel, åka på ökensafari, besöka moskéer eller ta det lugnt på stranden. Man kan få upplysning på hotellen om diverse utflykter. Läs TravelGrips Guide om Oman för fler tips.

Besöka staden Muscat

Är du nyfiken på att besöka huvudstaden Muscat finns det några saker att pricka av:

  • Grand Mosque rymmer 20 000 personer i bön samtidigt och har en gigantisk persisk matta över hela golvet. Tänk på att klä dig enligt traditionerna. Öppet för allmänheten kl 8:00 – 11:00 lördag – torsdag. Sultan Qaboos Street
  • Fort Al Jalali, i gamla stan vid hamnen är byggt i samma veva som fortet Al-Mirani. Fortet är omgjort till museum men är inte öppet för allmänheten.
  • Fort Muthra, vid bukten på en kulle står där sedan 1500-talet då Portugiser byggde den. Fortet är vackert upplyst om kvällen. Fortet är inte öppet för allmänheten.
  • Mutrah Souq, nära fortet Muthra ligger denna arabiska marknad som är precis som man föreställer sig, full av liv och rörelse och hetsiga försäljare.


travelgrip-ökensafari

Solresor - Resor med charter och sista minuten

travelgrip-get-a-grip

Kommentera