Boka hyrbil till resan i Sverige

Om man ska ut och resa så är det bra att i förväg boka hyrbil till resan i Sverige, eller för resa utomlands för den delen. Långt ifrån alla svenskar äger en egen bil och många tar ofta tåg och byter till buss eller tar en taxi för att nå sina destinationer när de reser runt i Sverige. Om man flyger kan man smidigt hyra bil på svenska (liksom utländska) flygplatser och själv styra över sitt resande.
Det finns många biluthyrningsfirmor i Sverige och om du vill läsa mer om företagen så finns info om biluthyrning på Wikipedia. Några av de större firmorna är Avis, Budget, Sixt och Hertz och de finns internationellt och är pålitliga.

Boka hyrbil för uthämtning vid flygplats

Om du ska flyga inrikes och boka hyrbil till resan så kan det vara smart att först kolla biluthyrarnas öppettider på de mindre flygplatserna eftersom de oftast anpassar öppettider efter flygankomster. Det kan vara mer prisvärt att boka hyrbil i förväg!

Alla medlemmar i SAS bonussystem Eurobonus får medlemsrabatt hos biluthyrarrna Avis och Sixt med flera, man kan också samla eurobonuspoäng hos dessa. Vid bokning av resa med lågprisflygbolagen Norwegian och Ryan Air erbjuder de möjlighet att i samband med flygbokning också boka hyrbil. Mycket bekvämt om man vill ha allt klart på en gång.

stopp-under-roadtrip-minsolresa
Enkelt att stanna till längs vägkanten och fota om man har hyrbil

Boka hyrbil på bensinstation

Den som åker tåg eller buss inrikes så finns det en möjlighet att du hittar en bensinstation såsom Statoil som har biluthyrning längs vägen. Det är en mycket smidig service de erbjuder eftersom de även har bensin nära tillhands. Inför sommaren 2014 hade Statoil en kampanj med bra priser på hyrbil, låt oss hoppas att de gör samma sak i år!

Hyrbilsguide

På sajten Hyrbilsguiden.se kan du hitta tips på vad man bör tänka på inför bokning och kolla vilken typ av bilklass man vill ha. Ju större bil desto dyrare lyder mantrat generellt.

Viktigt att tänka på är att endast vissa uthyrare eller till vissa belopp erbjuds fria mil medan andra inte gör det så det gäller att fundera kring hur mycket du ska köra omkring med hyrbilen under den tid du har den.

Det bästa tipset är att boka hyrbil till resan så långt i förväg du kan för priserna stiger ju närmare inpå hyrdatumet man kommer.

hyrbilguiden