Att åka charter

Att åka Charter innebär att man flyger ett av resebolaget chartrat flygplan till ett ställe på vilket samma bolag har bokat upp en del eller ett helt hotell för sina passagerare, som resenär köper du en paketresa. Charter innebär oftast att du som resenär flygs till utlandet, eskorteras i buss eller taxi till hotellet och checkas in på hotell med svenska reseguider. Charterresor har varit populära bland svenskar sedan 1980-talet, se filmerna Sällskapsresan för att förstå hur man sett på charter sedan dess.

Paketresa

Att köpa paketresa har sina fördelar i resenärens rättigheter och möjligheter att kunna nyttja paketresellagen. Lagen ska ge resenären skydd mot ändringar som researrangören före eller under resan. För att en resa ska räknas som en paketresa måste följande kriterier fyllas:

  • resan består av transport och boende eller något av detta i kombination med en turisttjänst. En turisttjänst kan till exempel vara en upplevelse.
  • resan ska vara i minst 24 timmar eller inkludera en övernattning.
  • resan som helhet säljs vanligen till ett paketpris.

flyga-flygplan-travelgrip

De mest kända svenska Charterbolagen

Sista minuten resor

Att resa sista minuten har nog alla förstått vad det innebär. Charterbolagen säljer av lediga flygstol-platser med eller utan boende till mycket mer fördelaktigt pris än om du bokar långt i förväg. Det finns flera sajter som kan ta fram aktuella sista minutenresor från charterbolagen:

resa-minsolresa

One thought on “Att åka charter

Comments are closed.