Åka på weekendresa till London

Att under våren åka på weekendresa till London som kan bjuda på behagligare väder än i Sverige är mycket populärt. Många flygbolag erbjuder flyg till London så det går utan problem att hitta flygtider som passar dig bäst.

Packa en filt eller sarong i det fall solen skiner och ät picknick i Hyde Park, eller om du gillar att löpträna så går det också alldeles utmärkt i denna gigantiska park mitt i staden.

Aka-pa-weekend-London-Minsolresa
Trafalgar Square har mäktiga byggnader

Sevärdheter i London

De klassiska sevärdheterna Piccadilly Circus, Trefalgar Square, Westminister Abbey, Big Ben, Buckingham Palace och Tower Bridge kanske du har prickat av redan. Men det betyder inte att du har sett ens hälften av Londons spännande sevärdheter. Att åka på weekendresa till London innebär att man alltid kan uppleva nya saker och upptäcka nya pärlor.

  • Brick Lane i Mayfair, mellan tunnelbanestationerna Hyde Park Corner och Green Park. Områden är känt för tillverkning av kakel och tegel som utfördes under 1400-talet. Husen efter gatan består till största del av tegel och sten.
  • Borough Market i Southwark är en matmarknad som lockar både Londonbor och turister de dagar i veckan som de har öppet (stängt söndagar). Kom hit hungrig!
  • Ostronbaren på varuhuset Selfridge på Oxford Street.
  • Serpetine Gallery i Hyde Park i kombination til picknick i parken en solig dag är svårslaget.

Läs också: 5 klassiska platser du inte får missa i London

Selfridge-varuhus-london-ostronbar-2

ostron-dorest-japanska-travelgrip

aka-pa-weekendresa-till-London-MinSolresa

TravelGrip.se tipsar om matställen i London

London-Bridge-travelgrip

Borough-Market-london-travelgrip-6
Borough Market

London-sevardheter-MinSolresa-1