5 måsten i Toscana

Här listas 5 måsten i Toscana i Italien, den region i landet som är populärast bland utländska besökare och turister genom att här buds det på vackra landskap med ber g och dal, vingårdar och underbar mat. Toscana har ett mycket gott rykte och lockar varje mängder av besökare, men bland allt som man kan se och göra i denna region finns 5 absoluta måsten att pricka av.

  1. Lutande tornet i Pisa är inte så stort som man tror och därför kan det gå ganska snabbt att se detta spektakel förutsatt att det inte är högsäsong och stället kryllar av turister. Det är trots allt värt att se det och att strosa omkring i pittoreska staden Pisa.
  2. Historiska byggnader och Basilica di Santa Croce i Florens där blanda andra Michelangelo är begravd måste ses. Man behöver en hel dag för att strosa omkring i Florens och verkligen ha en chans att insupa all historia.
  3. Chianti-dalen som går att bila igenom på väg 222, landskapet är vackert med berg och dal och det kryllar av vingårdar. Hos flera kan man stanna till på vinprovning.
  4. Medeltidsstaden San Gimignano är en mindre stad med historia som går långt tillbaka i tiden. Placerat på en kulle ger det vy över landskapet och här står ståtliga försvarstorn som går att se på flera kilometers avstånd. Turister vallfärdar hit under högsäsong så kom en vardag och inte helg för att undvika extrem trängsel.
  5. San Miniato är en annan högt belägen by med vackert försvarstorn högst upp. Samhället grundades på 700-talet och här finns flera kloster i och med att man genom San Miniato gick vandringsleden (Via Francigena) från norra Europa till Rom som ledde vidare till Jerusalem. Tryffel kommer ursprungligen härifrån och under några helger i november varje år brukar man hålla en Tryffelmarknad.

Lutande-tornet-Pisa-Italien-MinSolresa

Pisa-Italien-MinSolresa

Pisa-i-Toscana-Italien-TravelGrip

Kommentera