5 måsten i Tennessee

Om du har vägarna förbi bör du inte missa dessa 5 måsten i Tennessee, staten i södra USA som är mest känd för countrymusiken och Jack Daniels Whiskey. Det är rätt ovanligt att som svensk åka till Tennessee och flygresan hit innebär minst ett byte, men om man redan befinner sig i östra USA kan en roadtrip i Tennessee vara lagom under några dagar.
Sommaren i Tennessee är längre än vår så det är ypperligt att besöka staten mellan maj – september, flera hotell över hela staten har utomhuspooler för att svalka sig nr temperaturen ligger omkring 30 grader.

5 måsten i Tennessee

  • Nashville är countrymusikens mecka och här bjuds på livemusik på alla barer längs citygatan Broadway. Perfekt fredag- och lördagkvällar!
  • Lynchburg, en liten stad med hisoriskt centrum vilka alla gynnar de gigantiska Destilleriet Jack Daniels. För 10 dollar åker du iväg på en guidad tur som inkluerar provsmakning av 3 olika Jack Daniels. Adress: 295 Main St, Lynchburg.
  • Memphis och Graceland hyllar Elvis Presley, ytterligare ett musikfenomen i denna stat.
  • Titanic Museum har samlat mängder med information om Atlantgångaren som sjönk på jungfrufärden 1912. Adress: 2134 Parkway,Pigeon Forge.
  • Ethridge är ett Amish-samhälle där det finns gårdar hos vilka man kan få guidning i hur de lever sina liv. Amishfolket finns utbredda över hela östra halvan av USA och detta samhälle ligger i sydvästra Tennessee.

Läs också Tennessee tips på TravelGrip.se

Karta till Ethridge:

Jack-Daniels-Desillery-Tennessee-Minsolresa

Tennessee-roadtrip-TravelGrip
Lynchburg-Tennessee-MinSolresa